Кадър: btv, архив Демонстрациите показват, че желанието за истинска демокрация остава

...
Кадър: btv, архив Демонстрациите показват, че желанието за истинска демокрация остава
Коментари Харесай

Джеймс Пардю: България се управлява от вид фалшива демокрация, партията на Борисов разруши политическата опозиция

Кадър: btv, архив 

" Демонстрациите демонстрират, че желанието за същинска народна власт остава мощно в духа на българския народ. Голяма част от популацията желае законно, отчитащо се, демократично държавно управление вместо еднопартийно ръководство, ширеща се корупция и прекалено въздействие на олигарси. Също по този начин през днешния ден в България липсва свобода на печата. Не можете да имате действителна народна власт без свободна, самостоятелна, настойчива преса, която да държи виновни формалните лица ".

Това сподели пред в " Сега " някогашният американски дипломат в България Джеймс Пардю. Според него " днешна България се ръководи от тип подправена народна власт, каквато може да се види в Путинова Русия ". " Настоящият политически хайлайф в България би трябвало да обърне внимание на въпросите, повдигнати от улицата, вместо да се пробва да заглуши или да избяга от посланията, отправени от демонстрациите. Неотдавнашното изказване на посолството на Съединени американски щати (в София - б.р.) за ролята на мирните митинги в изискванията на народна власт е чудесно обобщение на американското виждане за правото на хората да показват посредством демонстрации своите претенции към държавното управление. Публичните митинги в демокрациите пораждат, когато инструментите на държавното управление не дават отговор на упованията на обществото ", споделя още той, написа actualno.com.

На въпроса " какви съгласно Вас са приликите и разликите сред сегашните митинги и предходните ", Пардю споделя следното: " Сегашните митинги отразяват публичното отчаяние от положението на демокрацията и върховенството на закона в България. Окуражен съм от присъединяване в митингите на голям брой младежи, които виждат своето бъдеще повредено от неналичието на народна власт и господство на закона. Онова, което липсва сега в България, е същинска политическа опция на настоящия режим. Партията на министър-председателя Борисов фактически унищожи политическата съпротива. Не се е появил явен водач или проведено политическо придвижване, които да предложат ясна опция на водачеството на ГЕРБ. Без проведена съпротива политическите игри ще продължат. Надеждата е демонстрациите да произведат ново, законно, демократично придвижване и ново потомство политически водачи с демократична визия за България ".

Според него " няколко фактора пречат на същинската смяна ". " Днес България е общо взето еднопартийна страна без жизнеспособна политическа опция, която насочи предизвикателство към сегашния режим. Както означих, на нацията липсват свободни и самостоятелни медии, които да търсят отговорност на формалните лица. Дълготраен и доста среиозен проблем са слабостите на върховенството на закона. Без здрава и самостоятелна правосъдна система е мъчно да се реализиран непознати вложения и други изгоди от демокрацията. Демокрацията постоянно е работа в развиване, а развиването постоянно е мъчно. В дълготраен проект съм оптимист за България. Демонстрациите са значим знак, че народът желае смяна. В последна сметка те ще придвижат системата напред, само че и доколкото западните демократични институции в Европа останат мощни....В реалност българският народ би трябвало да извърши действителната смяна в националната политическа конструкция ", акцентира някогашният дипломат.

На въпроса " имат ли доверие Съединени американски щати на премиера Бойко Борисов, откакто заплашиха да наложат наказания поради построяването на втория стадий на газопровода  " Турски поток ", чието продължение през България се назовава " Балкански поток "? Пардю отговоря: Вашингтон от дълго време се безпокои от растящата европейска взаимозависимост от съветската сила и нейния капацитет да ускори съветския политически напън над Украйна и другаде. В последна сметка неналичието на енергийно многообразие и зависимостта могат да се отразят на трансатлантическата сигурност. България е значим детайл на това безпокойствие. Убеден съм, че България има народен интерес да употребява разнообразни източници на сила и да бъде енергийно самостоятелна. Не е в народен интерес България да продължава да е подвластна от съветската сила. Русия има мощно въздействие в България в наши дни и огромна част от това въздействие идва от връзките в областта на енергетиката. Премиерът е глава на държавното управление и затова дава отговор за решенията на държавното управление, в това число за енергетиката.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР